Başkan Uğur Şoför Esnafı ile Buluştu

ulasim 09.04.2017

Başkan Şoförlerle Buluşuyor” programında şoför esnafı ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi projelerini anlattı. Toplumun çeşitli kesimleri ile Başkan Uğur’un bir araya geldiği buluşma programının konukları Balıkesir’in şoför esnafı oldu. Balkonuk Center’de düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem’in konuşması ardından katılımcılara hitap eden Başkan Uğur, Büyükşehir çalışmalarını anlatarak, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının önemine değindi.

BAŞKAN UĞUR: “BÜYÜKŞEHİR HER TARAFA ULAŞIYOR”

Konuşmasına şoför esnafının sözü olan “Emeğimiz bilek zoru Allah’ım sen şoförleri koru” ile başlayan Başkan Uğur, “Direksiyon başında gece gündüz demeden şoför esnafımız. Bilhassa kamyoncu esnafımız. Aracı kullananlar gece gündüz yollarda. Ekmek parası için sabah erken kalkıyor. Gece geç yatıyor. Cenab-ı Allah hepinizi kazalardan belalardan korusun. Balıkesir 2014 30 Mart’ta Büyükşehir oldu. Büyükşehir kuruluşunu tamamladık. Biz Büyükşehir kanununu çıkartırken Büyükşehir ulaşamaz, Büyükşehir üniter yapıyı bozar, gibi sözler söylendi. Şimdi görüyoruz ki Büyükşehir her tarafa ulaşıyor. Ayvalık’a da Dursunbey’ine, Bigadiç’ine, Sındırgı’sına, İvrindi’sine, Gönen’ine, Marmara Adası’na her tarafına ulaşıyor. Güzel hizmetler olduğunu görüyoruz. Vatandaşın teveccühü de bize bunu gösteriyor” diye konuştu.

UĞUR: “BALIKESİR YOLLARIN KAVŞAĞINDA”

Balıkesir’in Büyükşehir ile büyüyüp geliştiğini ifade eden Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep daha fazla kazanalım istiyoruz. Evimize daha rahat ekmek götürelim. Taksi plakamızın değeri artsın. Hattımızın değeri artsın. İstanbul’u görüyorsunuz, bir taksi plakası 3-4 milyondan aşağı değil. İşte bu nasıl olacak? Devlet bir taraftan devlet hastanesi yapıyor. Cumhurbaşkanımız açtı 850 yatak ama 1350 yatağa kadar çıkabiliyor. Devlet havaalanı yapıyor. Kocaseyit bitti. Modern bir havaalanı Balıkesir merkezine de yapıyor. Devlet bölünmüş yol yapıyor. İstanbul- izmir yolu Balıkesir’den geçiyor. Çanakkale köprüsünü temeli atıldı. Çanakkale Balıkesir otoyolu yapılıyor. Avrupa ile yapılacak ihracat Balıkesir üzerinden geçecek. Ege’deki, İçanadolu ve İçege’deki ihracat bile buradan geçecek. Balıkesir bölünmüş yol ve otoyolların kavşağında olduğundan yatırımcı da Balıkesir’i tercih ediyor. Balya ilçemizde bile Gebze’deki sanayiciler Organize Sanayi Bölgesi istiyor. Balıkesir OSB’de yer kalmadı. Yeni imar ile OSB alanlarını genişletiyoruz. Bandırma ve Gönen’de de talep var. Organizeye fazla sanayici geldiğinde sizin de ekmeğiniz artacak.

UĞUR: “ESNAFIMIZIN EKMEĞİ BÜYÜSÜN İSTİYORUZ”

Esnafın ekmeğini büyütmek istediklerini belirten Başkan Uğur, “Balıkesir’de 793 aracımız Büyükşehir’in sistemine girdi. Balıkesir’in merkezinde 114 taksi dolmuş, 52 halk otobüsü, 113 belediye otobüsü, 62 kampüs, 7 terminal, 24 Gaziosmanpaşa minibüs hattı. Şimdi Ayşebacı sisteme dahil olacak. Günde 150 bin yolcu taşınıyor. Bu Balıkesir büyüdükçe, sanayici geldikçe ve üretim arttıkça aratacak. Balıkesir’in geliri yükseldikçe esnafın da geliri artacak. Ekmek büyüyecek. Bütün amacımız bu. Çay Deresi bitiyor oraya da taksi dolmuş olacak. Çamlık projesi başladı. Baltok başladı. Balıkesir’i 3-4 merkezli hale getiriyoruz. Balıkesir’in tek merkezi Milli Kuvvetler. Ne yaptık Avlu Balıkesir bir merkez oluşturduk. Yeni Hastane önünde inşa edilen 10 Burda başka bir merkez. Üçüncü merkez ise Yeni Karesi Bölgesi. Orada da 1400 konut inşaatına başladık. Balıkesir Toplu Konut A.Ş. ile başladık. 15 gün içinde onun da lansmanını yapacağız. Orası bir yaşam merkezi olacak. Büyükşehir’in yeni hizmet binasını da oraya koyuyoruz, Emniyet ve Jandarma da oraya gelecek. İşte size yeni bir merkez daha” dedi.

Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Başkan Uğur, 16 Nisan tarihinin Türkiye için önemine vurgu yaptı. 1980 darbesinin en büyük sebeplerinden birinin meclisin Cumhurbaşkanını seçememesi olduğunu belirten Uğur, 16 Nisan’da anayasa değişikliği sonrası bu sorunların ortadan kalkacağını söyledi.

BAŞKAN UĞUR’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Toplantıda Balıkesir Şoförler Odası tarafından Başkan Uğur’a doğum günü sürprizi yapıldı. Şoförler tarafından hazırlanan pastayı kesen Başkan Uğur’a Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri tarafından otomobil maketi hediye edildi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanısıra Şoförler odası Başkanı Fehmi Erdem, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, esnaf odaları yöneticileri ve şoförler katıldı.