icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
BASKİ Genel Müdürlüğü Basın Açıklaması
15.01.2019

31.03.2014 2014/6072 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve 2560 sayılı Kanunda sayılan görevleri yerine getirmek üzere BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kurulmuştur.

BASKİ Genel Müdürlüğü olarak kuruluşumuzdan bu yana önceliğimiz halkımıza sağlıklı ve kaliteli su sağlamaktır.

Şebekeye verilen içme sularının tamamı içme suyu depolarından otomatik klorlama cihazıyla klorlanmaktadır. Bakiye klor ve kontrol numunelerinin takibi Sağlık İl Müdürlüğü elemanları tarafından sistematik biçimde numune musluklarından alınan numunelerin Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizi esasıyla İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik (İTASHY) hükümleri doğrultusunda Genel Müdürlüğümüz ve Sağlık İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılmaktadır. Ayrıca içme suyu şebeke hattında meydana gelen arıza ve şikâyetler ALO 185 acil arama hattımıza iletilmektedir. Buraya gelen su kalitesiyle alakalı şikâyetler üzerine ekiplerimiz tarafından anında kontrol numunesi alınıp analiz edilerek sonuçlar ilgililerle paylaşılmaktadır.

İçme suyu tesislerimizde üretim sırasında suyun analizi yapılarak BASKİ Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından yayınlanmaktadır. Aynı zamanda merkez şebekelerden gün içerisinde periyodik olarak numuneler alınıp analizleri yapılmaktadır. Özellikle Marmara Bölgesinde ve yurdun diğer bölgelerinde de aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sıkıntılar bölgemiz de de etkili olmuştur. Geçici olarak yaşanan bu sıkıntılara ekiplerimizce gerekli müdahaleler yapılmaktadır.

Bu kapsamda depo bakım-onarım, şebeke hattı bakım-onarım ve rehabilitasyon, kaynak iyileştirme çalışmalarına ait yatırımlar genel müdürlüğümüzce devam etmektedir.