icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Deprem Tahkik Raporları Sonucuna Göre Yıkım Kararı Verilen Okullar
05.02.2020

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim binalarımızda yapılan kontroller ve değerlendirmeler neticesinde "deprem tahkik raporları" sonucuna istinaden deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu karar, öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi adına alınmış olup; Bu kapsamda 51 eğitim binamız hakkında yıkım kararı alınmıştır.

Yıkım kararı alınan eğitim binalarından onu (10) aynı bahçedeki sağlam olan diğer blokta, bunun dışındaki 41 okulumuzda ise, öğrencilerimiz kayıt bölgesindeki en yakın okulda eğitimlerine devam edecektir.

Eğitim öğretimin aksamaması için İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince planlama yapılmış ve tüm tedbirler alınmış olup, okullardaki idarecilerimiz öğrencilerimize gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır. Yıkım kararı alınan eğitim binalarının en kısa sürede yıkılarak yeniden yapımı için tüm çalışmalar başlatılmıştır. Boşaltılacak binalar ve öğrencilerin eğitim göreceği okulların listesi aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.