icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Bir Yılda 858 Sokak Hayvanını Sahiplendirildi
04.11.2017

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Ovaköy’de bulunan Rehabilitasyon Merkezi ve Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, sokak hayvanlarının her türlü etolojik ve fiziki ihtiyaçlarını karşılıyor. Tesislerde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdürlüğü Veteriner İşleri Şefliğine bağlı olarak tesislerimizde 7 veteriner hekim, 6 tekniker ve diğer tesis faaliyetlerinde bulunan 28 personel olmak üzere, toplam 41 personel görev yapıyor.

İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz başlangıçta 20.500 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup, 1000 hayvan kapasitesi ile çalışmaya başladı. Açık alanlarında kullanılmasıyla birlikte kapasite artmakta ve yıllık en az 5000 rehabilitasyon gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Tesisin 6 adet postoperatif ünitesi, sokak hayvanlarının her türlü etolojik ihtiyaçları ve fiziki durumlarına göre planlanmıştır. Bakımevlerimiz ameliyathaneleri gelişmiş teknolojik tıbbi cihaz ve ekipmanlar ile donatılmış olup, hayvan sağlık ve refahı adına gerekli hijyenik koşullar da hassasiyetle sağlanıyor. 

7/24 HİZMET VERİYOR

Haftanın 7 günü 24 saat hizmet için hazır halde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Nakil Araçları, Belediyenin 444 40 10 nolu çağrı merkezi , ALO 153 ve direk olarak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na iletilen ihbarlara istinaden önemli bir hassasiyetle hızlı bir şekilde belirtilen noktaya ulaşım sağlıyor. 

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevlerinin kurulmasından bu yana yürütülen faaliyetlerimiz her geçen gün hızlanarak devam ederken, 2017 yılı içerisinde 10 bin 700 adet rehabilitasyon, aşı ve tedavi uygulaması gerçekleştirilmiş, 858 sokak hayvanı sahiplendirilmiş olup, sokak hayvanlarının sağlık ve refahını iyileştirmek amacıyla  önemli çalışmalara imza atılmıştır.

HABER GÖRSELLERİ