icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Kepsut’un Atıksu Sorunu Bitiyor
20.11.2017

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Kepsut ilçesine yapılan Kısmi Kanalizasyon İnşaatı ile Atıksu Arıtma Tesisi inşası devam ediyor. Proje ile Kepsut’un kanalizasyon şebekesinin kapasitesi arttırılarak, kanalizasyon sistemi ile toplanan atık suların Avrupa Birliği mevzuatına uygun arıtılması ve Simav Çayının kirlilikten korunarak daha temiz akması amaçlanıyor.

Bu yıl temelleri atılan ve 10 milyon 750 bin liralık projenin 2018 yılı yaz aylarında işletmeye alınması planlanıyor.  Proje ile 6 bin metre kanalizasyon şebeke hattı, 1200 metre toplama hattı, 1500 metre terfi hattı ve 405 adet parsel bağlantısı ile atıksu arıtma tesisi inşa edilecek. Kaba inşaatı büyük oranda biten projenin mekanik inşaatına başlanacak.

7 dönüm alana kurulacak Atıksu arıtma tesisi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan İFAS (Integrated Fixed Film Activated Sludge) Entegre Sabit Film Aktif Çamur prosesine göre tamamlandığında 15 bin, 2050 yılında ise 22 bin 500 kişiye hizmet edecek biçimde tasarımlandı.

HABER GÖRSELLERİ