icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Büyükşehir Uzmanlarından Gençlere Eğitim
22.11.2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tematik Kamplar Projesi kapsamında yürüttüğü uygulama programları çerçevesinde Gönen ilçesinde "Besicilik ve Sütçülük" temalı kamp başladı. Gönen Kaplıcalarında bugün başlayan ve 24 Kasım'a kadar devam edecek "Besicilik ve Sütçülük" temalı kampa, il merkezi ve ilçelerde besicilik ve sütçülük alanına ilgi duyan ya da bu alanda çalışan 18-29 yaş arası 40 katılımcı katıldı. Kamp programına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri de katılarak gençlere eğitimler verdi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin eğitimleri kamp süresince devam edecek.

BALIKESİR TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE TÜRKİYE’NİNİ KÜÇÜK BİR ÖRNEĞİ

Kampın açılış töreninde konuşan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, tarımın önemli ve stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Balıkesir’in Türkiye’nin küçük bir örneği olduğunu ifade eden Tüzün, “Ülkemizde ne yetişiyorsa Balıkesir’de de o yetişiyor. Bu kadar zenginiz. Çok ciddi bir coğrafi zenginlik ve biyolojik çeşitliğimiz var. Önemli olan bunu doğru kullanmak. Sürdürülebilirlik doğrultusunda kullanabilmek. Yeteri kadar kullanıp gelişmesini sağlamak. Bu hayvanlar için de geçerli. İlimiz Türkiye’de hayvansal ve bitkisel üretimde ilk sıralarda. Bunları iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu da çiftçilerimizin iyi eğitilmesi ile mümkün olur” diye konuştu.

Alanında uzman akademisyenler tarafından eğitim ve uygulama programı olarak gerçekleştirilen kampta dört gün boyunca barınak koşulları, hayvan bakım ve besleme, süt ve besi yetiştiriciliğinde hastalıklardan korunma, kooperatifçilik ve imkanları konularında eğitimler verilecek ve tesis ziyaretleri yapılacak.

Kamp sonunda katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sertifika verilecek.

Programın açılışına, Balıkesir Vali Yardımcı İsmail Demirhan, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Manyas Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Gönen İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertan Soylu da katıldı.

HABER GÖRSELLERİ