Çevre Koruma ve Atık Yönetimi Projeleri

• Yapım Yılı : 2018
  • İlçe Adı : Havran

Proje Açıklaması :

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Havran Katı Atık Transfer İstasyonu Havran İlçesi Eseler Mahallesinde 7.250,00 m2 alanda faaliyet gösterecektir.

Yaz aylarında yoğun yaşanan nüfus artışından kaynaklanan atık kapasitesini karşılayabilecek nitelikte yapılmakta olan tesis Havran ve Edremit ilçelerinin atık probleminin çözülmesini sağlayacaktır.

Bu kapsamda projenin hayata geçmesi ile birlikte Havran ve Edremit'te bulunan Katı Atık Depolama Alanları rehabilite edilerek tekrardan doğaya kazandırılacak. Bahse konu ilçelerde toplanan katı atıklar Balıkesir Merkez'de Katı Atık Ayrıştırma Merkezinde ayrıştırılarak ekonomik değeri olan ve geri dönüşüm ile tekrardan ekonomiye kazandırılabilecek durumdaki atıklar atık olmaktan çıkarılacak. Ekonomik değeri olmayan ve tekrardan geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise yapımı devam eden proje kapsamında enerji üretiminde kullanılarak hem ekonomik kazanç elde edilecek, hem de düzenli depolanması gereken katı atık miktarı da azaltılmış olacak.