icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
  • BALPARK - Balıkesir Otopark İşletmeleri Tic. Ltd. Şti
baskan_img

 

2021 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2021 yılı Kasım ayı içerisinde yapılan incelemelerde Balıkesir İli genelinde kayıtlı araç toplam sayısı 519.118 adet olarak belirlenmiştir. 2022 yılı Ağustos ayı verilerinde ise bu sayı 533.111 adet olarak tespit edilmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda Türkiye geneli kişi başına düşen araç sayısında ilimiz ilk sıralarda yer almaktadır. 

 

Bu kapsamda hızla artan araç sayısı göz önünde bulundurulduğunda açık, katlı ve yolüstü parklanma ihtiyacını karşılayacak projeleri üstlenen Balpark Balıkesir Otopark İşletmeleri 5216 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu gereği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 11.12.2014 tarih ve 409 sayılı kararı ile hizmete başlamıştır.



Hizmete başladığı günden itibaren öncelikli amacı; şehir içi trafiğini rahatlatmak, vatandaşlarımız için adaletli otopark hizmeti sağlamak ve kaliteli hizmet olan Balpark Balıkesir Otopark İşletmeleri Tic.Ltd.Şti. Balıkesir ili merkez ve ilçelerinde 30 adet yolüstü otopark, 8 adet açık otopark, 3 adet katlı, 1 adet yeraltı otopark ve Türkiye'de bir ilk olan Robotik Otopark olmak üzere toplamda 85 personel istihdamı sağlayarak Balıkesir’imize hizmet etmektedir.