icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Gençlik Meclis Başkanını Seçti
11.10.2021

Balıkesir gençliğinin kalbi, hafta sonu gerçekleştirilen Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Genel Kurulu’nda attı. 110 oy alan Kerim Gülgönül, Gençlik Meclisi Başkanlığına seçildi.

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. Program öncesinde fuaye alanında, içerisinde gençlerin yer aldığı dernek ve toplulukların stantları gezilerek drone gösterisi ile konser düzenlendi. Şehit ve Gazilere saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okumasıyla başlayan programda, Balıkesir Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği çalışmaların yer aldığı tanıtım videosu gösterildi.

GÜLGÖNÜL: GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ
Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimli Genel Kurulu’nda Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilen Kerim Gülgönül, yaklaşık 10 yıldır Balıkesir’de çeşitli sivil toplum gruplarında başkanlık, genel sekreterlik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğunu belirtti. Şehrin farklı ilçelerinden, üniversitelerden, liselerden ve STK’larından gelen birçok genç ile çalıştıklarını vurgulayan  Gülgönül, “Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalara devam edeceğiz. Şehrimize birçok ödül kazandırmak, birçok program yapmak istiyoruz. Sizlerin oyları ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve Kent Konseyi Başkanımız Mürsel Sabancı’nın desteğiyle güzel işler başaracağız” dedi.

SABANCI: GÖNÜLLÜK ESASIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM
Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir için nicedir proje ve değer üretmek üzere Balıkesir Kent Konseyi şemsiyesi altında bir araya gelen gençlere seslenerek açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı “Kıymetli gençler, Gençlik Meclisi Olağan Buluşması’na hepiniz hoş geldiniz. Kent Konseyi’ni kurduk ancak salgın nedeniyle meclis ve çalışma gruplarımızı oluşturamadık. Balıkesir’in 20 ilçesinde gönüllülükle durmadan proje ve fikirleri ilgili kurumlara taşımaya çalıştık. Kent Konseylerinin temel organları çalışma grupları ve meclislerdir. Asıl organları Genel Kuruldur ve icra organı da Yürütme Kuruludur. Meclislerimizi ve çalışma gruplarımızı özenle yapılandırıp, şehrimize dair fikir ve projeleri son derece kıymet veriyoruz. Çalışma gruplarına hemşehrilerimizin yoğun bir ilgisi var.” dedi.

ŞAHİN: KENT KONSEYİ’NİN ÇALIŞMALARINI BAŞARILI BULUYORUM
Gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Mustafa Kemal Atatürk “Bütün ümidim gençliktedir.” sözünü hatırlatarak ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini söyledi. Şahin, gençlerin, bu emaneti en güzel şekliyle ileri doğru taşıyacaklarından emin olduğunu söyleyerek Balıkesir Kent Konseyi’nin, gençlerle ilgili yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu dile getirdi.

CANBEY: GENÇLERİMİZE DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ
“Balıkesir hizmet edilebilesi bir şehir ve bu şehre değer katarsak geleceğimiz daha güzel olacak.” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “Gençlerimiz burada yürütme kurulu ve başkan seçecekler. Ülkemize değer katan şehir Balıkesir’e hizmet etmek için yola koyulacaklar. Bizler de her zaman gençlerimizle birlikte olacağız, onlara destek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizin dört bir yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz hizmetler götürüyor ve gençlere yönelik çok güzel çalışmaları var.” ifadelerine yer verdi.

GURURUMUZ GENÇLERE ŞEHİR ŞÜKRAN BERATI
Açılış konuşmalarının ardından Balıkesir’i, Türkiye’de ve Dünya’da temsil ederek şehrimizi gururlandıran gençler; Teknofest 2021 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Türkiye 1’incisi Ceylin Gezer, Teknofest 2020 Türkiye 2’incisi Burak Korkusuz, Türk Müziğinin geleceğe aktarılmasına sunduğu katkılar dolayısıyla Berkan Taşkın, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Atletizm dalında Balıkesir’i temsil eden Şahin Şenoduncu, Güreş dalında 2021 Yıldızlar Dünya 5’incisi Duygu Gen, Modern Pantatlon Dünya 2’incisi Nisa Cebeci ve Teknofest Drone Yarışması Şampiyonu Alp Erol Evrendilek’e, Şehir Şükran Beratı takdim edildi.

SÖYLEŞİLER DÜZENLENDİ
Program; TRT Haber’de yayınlanan “Vapurda Çay, Simit, Sohbet” programının yapımcısı ve sunucusu Ömer Öztürk’ün “Gençlik ve Hayaller, Hikâyeler Hayatlar” adlı söyleşisi ile 10 farklı ülkede 200’den fazla ulusal ve uluslararası projede yer alan Ömer Yavuz’un “Gençlik ve Gönüllülük” konulu sunumuyla devam etti.

ÇALIŞMA GRUPLARI BELİRLENDİ
Söyleşilerin ardından, divan başkanı ve divan üyelerinin belirlenerek gündem akışının okunmasıyla, Seçimli Olağan Genel Kurula geçildi. Öncelikle çalışma grupları oylanarak ardından başkan ve başkan yardımcıları seçildi. Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi çatısı altında; Demokrasi ve İnsan Hakları, Eğitim, Kariyer ve Girişimcilik, Kültür, Sanat ve Spor, Ar-ge, Teknoloji ve İnovasyon, Genç Dostu Şehir, Çevre ve İklim Değişikliği ile Sokak Hayvanlarını Koruma çalışma grupları faaliyet gösterecek.
Yürütme Kurulu’nun da belirlenmesinin ardından iki adayla seçime gidilen Gençlik Meclisi Genel Kurulu’nda, 110 oy alan Kerim Gülgönül başkan seçildi. 24 oy alan diğer aday Cahit Can Tekin ise Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığına seçildi.

HABER GÖRSELLERİ