icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Çevre Koruma ve Atık Yönetimi - Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi

Sokak hayvanlarının sağlık ve refah şartlarının iyileştirilmesi, ilimizde hayvan sevgisinin artırılması ve çocuklara hayvan sevgisinin genç yaşlarda kazandırılması kurumumuz faaliyetleri arasında öncelikli olarak yer almakta olduğundan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdürlüğü'ne bağlı Altıeylül ve İvrindi İlçelerimizde bulunan iki adet Sokak Hayvanları geçici Bakımevi aktif olarak hizmet vermektedir. Bakımevlerimiz 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve günümüz mevzuatına göre önemli bir hassasiyet ve özveri içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Tesislerimizde 7 veteriner hekim, 6 tekniker ve diğer tesis faaliyetlerinde bulunan 28 personel olmak üzere, toplam 40 personel görev almaktadır.

İlçe Belediye Başkanlıklarınca rehabilitasyon amaçlı toplanarak tesise getirilen sokak hayvanlarının, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri gerçekleştirilerek, yeniden İlçe Belediye Başkanlıklarınca doğal ortamına bırakılması sağlanmaktadır.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevimiz (Altıeylül): 2007 yılından bu yana hizmet vermektedir.  400 hayvan kapasitesi ile yavrulu anne bakım, uyuz bakım, kedi evi ve halen yenileme projesi kapsamında yapımı devam eden yetişkin hayvan bakım üniteleriyle gün geçtikçe daha hızlı, etkin ve refah koşulları yüksek faaliyet göstermektedir.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz (İvrindi): Bakımevi yapımı için Balıkesir İli İvrindi İlçesi  sınırlarında 170.000 m2'lik alan Belediye Başkanlığımız adına  tahsis edilmiştir. Yapım işi Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca 4.449.000TL'ye ihale edilerek 2016 yılı sonunda projenin ilk etabı tamamlanmıştır.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ile koordine faaliyet göstermek üzere İvrindi İlçemizde hayata geçirilen  Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi 01.01.2017 tarihinde hayata geçirilmiştir.

Başlangıçta 20.500 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup, 1000 hayvan kapasitesi ile çalışmaya başlamıştır. Yıllık en az 5500 rehabilitasyon gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Tesiste 6 adet postoperatif  bakım ünitesi, işçi binası, sosyal tesis binası, oyun grubu, otopark, ameliyathane, uyuz bakım alanı, karantina birimi, açık bakım alanları, hasta ve yavrulu anne bakım üniteleri bulunmaktadır.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizle ilgili daha fazla bilgi almak ve iletişime geçebilmek için 444 40 10 iletişim merkezi numaramızı arayabilirsiniz.