icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
III. Uygulamalı ve MEB Sertifikalı Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Duyurusu
11.02.2019

11 – 22 Mart 2019  tarihlerinde Balıkesir Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi (BAÇEM)'de üçüncüsü düzenlenecek olan Uygulamalı ve MEB Sertifikalı Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu, BAÇEM, Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ve BALMEK (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) işbirliği ile organize edilmektedir. Kursumuz hafta içi mesai saatleri içerisinde ( 08:30 – 17:30 ) gerçekleşecektir. Başvurular 11 – 15 Şubat 2019 tarihleri arasında http://balikesir.bel.tr adresinden ve ve @bacembalikesir instagram hesabı üzerinden paylaşılacak Google formlar üzerinden online olarak alınacaktır. Başvurular Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızca kurulacak komisyon tarafından değerlendirilip başvuru sonuçları kura usulü belirlenecektir. Kursa kesin kayıt hakkı kazananlar 75 asil ve 75 yedek liste halinde 19 Şubat 2019 tarihinde http://balikesir.bel.tr adresinden duyurulacaktır. Asil listede yer alanların 22 Şubat 2019 saat: 17:00’a kadar katılım durumlarını bacem@balikesir.bel.tr adresine mail yolu ile bildirmeleri gerekmektedir. Kurs sürecince katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları kendilerine aittir.

Kurs eğitim programı  ve kursa dair detaylar katılmaya hak kazananlara mail yolu ile iletilecektir.

Kurs sürecince katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları kendilerine aittir. Kurs Balıkesir Burhaniye ilçesindeki BAÇEM’de düzenlecektir. Burhaniye merkez, Ören ve Edremit civarındaki otel, pansiyon, apart vb konaklama yerlerine bakabilirsiniz.

KURSA DAİR BİLGİLER

  • Kursumuz ücretsizdir.
  • Başvuru Tarihi: 11 – 15 Şubat 2019
  • Başvuru Yöntemi: http://balikesir.bel.tr  veya @bacembalikesir instagram hesabı üzerinden paylaşılacak Google form linki üzerinden online alınacaktır.
  • Eğitim Tarihi ve Süresi: 11 – 22 Mart 2019  tarihlerinde hafta içi mesai saatleri (08:30 – 17:30 ) içerisinde gerçekleşecek olup 10 gündür.
  • Yer: Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye
  • Eğitmenler: BAÇEM Teknik Personellerinden Nazım Tanrıkulu (Şube Md.), Uğur Binbir (Ziraat Mühendisi), Betül Kurtuluş (Uzm. Biyolog), Ahmet Turan (Ziraat Mühendisi), Zakir Kuleli (Ziraat Mühendisi)
  • Sertifika: Programa devam edip başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi onaylı "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu" sertifikası verilecektir.
  • Kontenjan:75 kişi
  • Başvuru Kriterleri
    • Formdaki tüm alanların doldurulması zorunludur. Bilgiler üçüncü şahıslarla paylaşılmayacak; kursiyer kaydı için kullanılacaktır.
    • 1954 ve sonrası doğumlu olanların başvuruları kabul edilecektir.
    • Aynı ailenden yapılan başvurulardan sadece bir kişinin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
    • Daha önce BAÇEM'de veya başka bir Halk Eğitim Merkezinde MEB Sertifikalı Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna katılmış olanların başvuruları kabul edilmeyecek; başvurulsa da kursa dahil edilmeyecektir. Kurs, önceki kursların tekrarı olduğundan yeni kayıtlara hak tanınacaktır.
    • Olası sağlık problemleri yaşamamak için (alerji vb.) formdaki sağlıkla ilgili bölümü dikkatle doldurulması gerekmektedir. Kurs süresince BAÇEM arazilerinde, laboratuvarlarında, fide üretim alanlarında, Kaz Dağlarında ve distilasyon tesisinde uygulamalar yapılacağından alerji, epilepsi, astım, kalp, tansiyon vb rahatsızlığı olanlar belirtilmelidir.
    • Kursa katılım amacınız, arazi bilgileriniz ve projeniz var mı sorularına verilecek detaylı cevaplar incelenecek değerlendirmede esas alınacaktır.
  • Değerlendirme Süreci: Katılımcılar, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızca kurulacak komisyon tarafından değerlendirilip kura usulü belirlenecektir. Kursa kesin kayıt hakkı kazananlar 75 asil ve 75 yedek liste halinde 19 Şubat 2019 tarihinde http://balikesir.bel.tr adresinden duyurulacaktır. Asil listede yer alanların 22 Şubat 2019 saat: 17:00’a kadar katılım durumlarını bacem@balikesir.bel.tr adresine mail yolu ile bildirmeleri akabinde kesin liste oluşacaktır.
  • Kurs eğitim programı ve  kursa dair detaylar katılmaya hak kazananlara mail yolu ile iletilecektir.

İlginiz ve özeniniz için teşekkür ederiz.

BAÇEM Kurs Başvurusu için: Buraya Tıklayınız

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 
Çiftçi Eğitim ve Üretim Şube Müdürlüğü
Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi 
BAÇEM
Tel: 0266 502 0501
Mail: bacem@balikesir.bel.tr. / bacemburhaniye@gmail.com 
Adres: Börezli Mah. Börezli Sok. No: 38/A Burhaniye / BALIKESİR