icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Ödüllü Atık Pil Kampanyası Düzenleniyor
10.12.2019

Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediyesi ile birlikte "Sıfır Atık" projesi kapsamında Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasını hayata geçirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 20 ilçe belediyesinin ilgili birimleriyle birlikte "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" hayata geçirildi. "Sürdürülebilir çevre, sürdürülebilir kalkınma" anlayışı ile çevre kirliğinin önlenerek çevresel risklerin azaltılması, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve çevreye hassasiyetinin oluşturulmasını hedefleyen Sıfır Atık uygulaması kapsamında gerçekleşecek olan kampanya ise atık pillerin çevre ve insan sağlığına olan zararlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kampanya, atık pillerin bilinçsizce doğaya atılması sonucu içeriğinde bulunan ağır metallerin toprağa, yer altı sularına karışmasıyla çevre ve insan  sağlığında meydana gelebilecek tahribatlar göz önünde bulundurularak atık pillerin geri kazanılması, bertaraf edilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla başlatıldı.

Atık pil toplayan vatandaşlar, "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında topladıkları atık pillere karşılık olarak, toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek,  çocuk köyüne girebilecek, satranç takımı, tablet, bisiklet, laptop kazanabilecek.