2018 Yılı Zeytin Sineği ile Mücadele Programı
10.07.2018

Ülkemizde üretilen zeytin ve zeytinyağının önemli bir kısmının yetiştirildiği İlimizde, üreticilerimizin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Zeytin sineği zararlısına karşı mücadele amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinin gayretleriyle; zeytin sineği popülasyonu dikkat ve titizlikle takip edilmektedir.

Fenomen tuzaklardaki zeytin sineği popülasyonunda bu yoğunluğun devam etmesi ve eşik değerinin üzerinde seyretmesi halinde 15 gün içerisinde; Körfez Bölgesi  ve Güney Marmara Bölgesi zeytinliklerinde havadan ilaçlama mücadelesi çalışmalarına başlanacaktır.

Ancak; uçakla ilaçlamada daha iyi sonuçlar alınması bakımından üreticilerimizin öncelikle yerden ilaçlama çalışmalarına başlayarak zeytin sineğine müdahale etmeleri, önem arz etmektedir.