Yol Şerit Çizgileri ve Otobüs Durakları Yenileniyor
10.12.2019

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı ekipleri trafik akışının sağlanmasıyla araç ve yaya güvenliği açısından büyük önem taşıyan levha ve çizgi çalışmalarına şehrin dört bir yanında devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan asfaltlama işlemleri tamamlanan güzergâhlarda gerekli yol ve yaya çizgileri ile tabela çalışmalarını gerçekleştiriliyor. Yollarda; uyarı ve yavaşlatma bantları, yaya geçidi, yön bilgilendirme levha çalışması, yol çizgi uygulamaları yapan ekipler, eksik veya bakım ihtiyacı bulunan trafik tanzim, yatay ve düşey levhalama çalışmalarını da yoğun şekilde sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında ekipler, ihtiyaç duyulan bölgelerde yıpranmış ve ömrünü tamamlamış otobüs duraklarını da şehrin dokusuna uygun şekilde daha yeni ve modern bekleme duraklarıyla değiştirerek vatandaşların hizmetine sunuyor.

Trafik yoğunluğu olan arterlerde ise gece çalışması yapılarak trafiğin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçiliyor.