‘Gitme Ey Yolcu’ Balıkesirlilerle Buluştu
26.01.2020

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, Balıkesir’e gelişinin 100. yıl dönümü kapsamında, hayatından kesitlerin anlatıldığı “Gitme Ey Yolcu” adlı tiyatro oyunu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlarla buluşturuldu.

İstiklal Marşımızın yazarı “Milli ŞairMehmet Akif Ersoy’un, Balıkesir’e gelişinin 100. yılı dolayısıyla Salih Tozan Kültür Merkezi’nde hayatından kesitlerin anlatıldığı “Gitme Ey Yolcu” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen oyunda; tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’u canlandırıyor. Yenilmez’in kaleme alıp sahnelediği tek kişilik oyunda Balıkesirli sanatseverlerin zaman zaman gözleri doldu.

Oyunun sonunda İstiklal Marşı’nı seyircilerle birlikte okuyan Yenilmez, başarılı performansıyla ayakta alkışlandı.