Büyükşehir’den Öğrencilere Yangın ve Doğal Afet Eğitimi Verildi
07.02.2020

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Gömeç İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerine; itfaiyecilik mesleğinin tanıtımını yaparak yangın, deprem vb. afetlerde anında yapılması gerekenler hakkında eğitim verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından okullarda yangın ve deprem eğitimine katılan itfaiye personelleri tarafından; sinevizyon eşliğinde yangın, yangın çeşitleri, yangınlara müdahale yöntemleri, deprem ve depremde korunma yönetmeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerde, öğrencilere yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında yapılması gerekenler, yangına ilk müdahale, kaçış yolları, bina tahliyesi gibi konular anlatıldı. Verilen eğitim ve yapılan tatbikatın çok faydalı olduğunu belirten okul yöneticileri ve öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.