“Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi” Başlıyor
27.11.2020

Balıkesir Valiliği himayelerinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi”nin tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni Güney Marmara Kalkınma Ajansında gerçekleştirildi.

Törene; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender katıldı. Balıkesir’in kültürel mirasını oluşturan somut olmayan kültürel miras unsurlarını tespit etmek, belgelemek, tanıtmak ve gelecek nesillere taşımayı hedefleyen projenin protokol imza töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir çok kültüre ev sahipliği yapan Balıkesir'in kadim Anadolu'nun tüm izlerini ve tecrübesini barındırdığını söyleyerek, "Şehrimiz, medeniyetimizin temsil edildiği kültürel mirasları yaşatmaya devam ediyor. Balıkesir Valimiz Sayın Hasan Şıldak'ın himayelerinde somut olmayan kültürel mirasımızın araştırılarak gün yüzüne çıkarılması ve kaleme alınması şehir açısından oldukça önemli. Bu kültürel mirasımızın unutulmasına izin vermeyecek, gelecek nesillere aktaracağız." açıklamasında bulundu.