icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
Başkan Yücel Yılmaz’ın “Atatürk'ün Balıkesir'e Gelişinin 98. Yıl Dönümü” Kutlama Mesajı
05.02.2021

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"Kıymetli Hemşehrilerim,

Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvâ-yi Milliye Şehri Balıkesir’e ilk gelişinin 98. Yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Yedi kez Balıkesir’i ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk ziyaretini 6 Şubat 1923 tarihinde gerçekleştirmiş ve binlerce Balıkesirli tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılanmıştır. O gün Milli Kuvvetler caddesinin üzeri Yağcıbedir halıları ile kaplanmış, Anafartalar caddesine zafer takları kurulmuştur. Atatürk, o gün halk ile iç içe olmuş yeni kurmakta olduğu devletin temel politikalarını vatandaşlarla yüz yüze konuşmuştur.

7 Şubat 1923 tarihinde ise Ulu Önder Atatürk Öğle namazını kalabalık bir cemaatle birlikte Zağnos Paşa Camisi'nde kılmış; namaz sonrası şehitler için okunan mevlide katılmıştır. Sonrasında minbere çıkarak verdiği Balıkesir hutbesinde Balıkesirliler ile ilgili söylediklerini hep belleğimizde tutuyoruz: “…Bu dakikada milletimize ve milletimizin şimdiki ve geleceğine ait konuları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde, Allah'ın huzurunda bulunuyoruz. Beni bu şerefe kavuşturan Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum…”

Bizler Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarılarak çalışıyor ve güzel şehrimiz Balıkesir’i hak ettiği noktaya taşımak için hedeflerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Atatürk’ün başlattığı bu yolculukta Cumhuriyetimizin 100. Yılında büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için tüm enerjimizi ortaya koyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, bu toprakları bizlere vatan kılan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

HABER GÖRSELLERİ