icon-cloud.svg
17
°
logo-2.png
cloud.png
17
°
BAŞKANIMIZ YÜCEL YILMAZ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI WEB MESAJI
28.10.2022

Kıymetli Hemşehrilerim,

 

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü büyük bir aşk ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 bir milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu ilan ettiği bir tarihtir. Bu tarih; bir ulusun, vatanını parça parça etmeye gelen düşmanlarına karşı tek vücut olup “dur” deyişinin yankılanmasıdır. Bu tarih, damarlarımızdaki kanın hürriyet sevdası için aktığı bir tarihtir. Büyük Önder Atatürk’ün “Türk Milleti’nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” sözü de 29 Ekim 1923 tarihinin önemini ifade etmektedir.

Yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Cumhuriyet, Türk Milletine armağan edilen ve ilelebet korunması gereken önemli bir mirastır. Millî Mücadele fitilinin ateşlendiği Balıkesir’imizin önde gelen Kuva-yı Milliye birlikleri başta olmak üzere; Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların ve daha nice isimsiz kahramanımızın içindeki vatan ve özgürlük aşkı memleketimizin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olmuş ve bu mücadele nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır. 

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gücünü göstermiştir. Hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi ve demokrasiye inancı, Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutladığımız bugünde 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. 

Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Milletimiz yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakacağız. Şanlı ecdadımızdan aldığımız güçle bize yakıştığı gibi o günkü heyecan ve ruhla yarınlara yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

YÜCEL YILMAZ

                                               BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

HABER GÖRSELLERİ